Online formulieren
Houden van jezelf

Houden van jezelf

Echt van jezelf houden is de meest zuivere en gezonde vorm van zelfliefde. Het is de aanvaarding dat je, met al je perfecte imperfecties, helemaal goed bent zoals je bent. Je hoeft niet te veranderen om liefde en acceptatie te verdienen, zelfs niet van jezelf. Liefhebben is niet het nastreven van perfectie, maar het omarmen van de complete, unieke persoon die je bent. Dit betekent dat je jezelf behandelt met dezelfde vriendelijkheid, compassie en begrip die je anderen zou bieden.

Wanneer je jezelf liefhebt, stel je gezonde grenzen, respecteer je je eigen behoeften en waarden, en zorg je voor jezelf, zowel fysiek als mentaal. Het is een voortdurende reis, een dagelijkse keuze om jezelf op de eerste plaats te zetten en te erkennen dat je het waard bent om van te houden – en die liefde begint bij jou.

Houden van jezelf

Houden van jezelf en de wereld

Weet je, we leven in een wereld waar we constant worden gebombardeerd door berichten die ons vertellen hoe we eruit moeten zien, hoe we ons moeten gedragen, wat we moeten doen, en wie we moeten zijn. We zien modellen met ‘perfecte’ lichamen op Instagram, succesvolle ondernemers op LinkedIn, en gelukkige gezinnen op Facebook. En dan kijken we naar onszelf en denken: “Ik ben niet goed genoeg. Ik ben niet mooi genoeg, niet succesvol genoeg, niet gelukkig genoeg.”

Houden van jezelf is pure zelfliefde

Maar wacht eens even! Wie zegt dat? Wie bepaalt wat ‘goed genoeg’ is? Wie heeft de macht om te zeggen dat jij niet mooi bent, dat jij niet succesvol bent, dat jij niet gelukkig bent? Ik zal je iets vertellen, vriend, het antwoord is niemand. Niemand heeft die macht. De enige die de macht heeft om te bepalen wie jij bent, is jijzelf. En dat, mijn vriend, is waar gezond van jezelf houden om de hoek komt kijken.

Gezond van jezelf houden is niet egoïstisch, het is onmisbaar. Het betekent dat je jezelf accepteert zoals je bent, met al je imperfecties, je fouten, je successen en je triomfen. Het betekent dat je jezelf ziet voor wie je werkelijk bent, niet voor wie de wereld je vertelt dat je zou moeten zijn. Het betekent dat je van jezelf houdt, niet ondanks je gebreken, maar inclusief je gebreken.

Gezond van jezelf houden is ook niet altijd makkelijk. Het is geen lineaire reis. Het is niet iets wat je een keer doet en dan klaar bent. Het is een dagelijkse keuze, een dagelijkse inspanning, een dagelijkse oefening. En het is een keuze die je moet maken, afgezien van wat de wereld je vertelt.

Laten we een moment nemen om te praten over wat gezond van jezelf houden NIET is. Het is niet narcistisch, het is niet egoïstisch, en het is zeker niet oppervlakkig. Het betekent niet dat je denkt dat je beter bent dan anderen. Het betekent niet dat je geen ruimte hebt voor groei of verbetering. In feite is het tegenovergestelde waar. Gezond van jezelf houden betekent dat je jezelf ruimte geeft om te groeien, om te leren, om fouten te maken, en om te bloeien.

Houden van jezelf

Houden van jezelf hoe doe je dat

Dus hoe doe je dat, gezond van jezelf houden? Hoe kun je deze superkracht in je dagelijkse leven integreren? Nou, er zijn een aantal dingen die je kunt doen.

Ten eerste, begin met zelfbewustzijn. Dit betekent dat je de tijd neemt om jezelf echt te leren kennen – je sterke punten, je zwakke punten, je passies, je angsten. Wat vind je leuk aan jezelf? Wat zou je willen verbeteren? Erken je hele zelf, zonder oordeel.

Ten tweede, oefen zelfacceptatie. Dit betekent dat je jezelf accepteert zoals je bent, nu, op dit moment. Het betekent dat je stopt met jezelf te vergelijken met anderen. Het betekent dat je jezelf toestemming geeft om imperfect te zijn.

Ten derde, oefen zelfcompassie. Dit betekent dat je jezelf behandelt met dezelfde vriendelijkheid en begrip die je zou tonen aan een goede vriend. Het betekent dat je jezelf toestemming geeft om fouten te maken, om te falen, en om te leren van die ervaringen.

En ten vierde, investeer in jezelf. Dit betekent dat je tijd en energie besteedt aan dingen die je gelukkig maken, die je helpen groeien, en die je leven verrijken. Het kan gaan om het volgen van een nieuwe hobby, het leren van een nieuwe vaardigheid, of gewoon tijd voor jezelf nemen om te ontspannen en bij te tanken.

Maar weet je, uiteindelijk komt gezond van jezelf houden neer op een simpele waarheid: jij bent de enige persoon die je altijd bij je hebt, van de dag dat je geboren wordt tot de dag dat je sterft. Jij bent de enige persoon die je altijd kunt vertrouwen, die je altijd kunt rekenen, die je altijd kunt liefhebben. Dus waarom zou je niet van jezelf houden? Waarom zou je niet de beste vriend zijn die je ooit kunt hebben?

Houden van jezelf is een superkracht

Gezond van jezelf houden is een superkracht. Het geeft je de kracht om jezelf te zijn, om je eigen pad te volgen, om je eigen dromen na te jagen. Het geeft je de kracht om op te staan ​​als je valt, om door te gaan als het moeilijk wordt, om te stralen als de wereld donker is.

Dus mijn vriend, ik daag je uit. Ik daag je uit om van jezelf te houden. Ik daag je uit om jezelf te accepteren, om jezelf te respecteren, om voor jezelf te zorgen. Ik daag je uit om de superkracht van zelfliefde te omarmen, en om te zien hoe het je leven kan veranderen.

Houden van jezelf

Houden van jezelf en levenscoaching

Maar ik weet, het is niet altijd makkelijk om daar te komen, toch? Soms hebben we iemand nodig die ons een duwtje in de rug geeft, ons de weg wijst. Dat is waar levenscoaching binnenkomt. Een goede levenscoach is als een vriend die je helpt om die paden in jezelf te ontdekken, om die hindernissen te overwinnen die je tegenhouden.

Van mij krijg je de tools en technieken om je innerlijke criticus het zwijgen op te leggen en in plaats daarvan de liefdevolle stem van zelfacceptatie te horen. Het is alsof je een persoonlijke trainer hebt, maar dan voor je geest en ziel.

Dus als je het gevoel hebt dat je vastzit, als je worstelt om van jezelf te houden en niet weet hoe je dat moet doen, overweeg dan eens om met mij als levenscoach te praten. Je zult versteld staan ​​van de verandering die je in jezelf kunt aanbrengen.

Verkennend gesprek

Wanneer je iets leest wat je interessant vindt om over door te praten, maak dan een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend verkennend gesprek. Misschien ontdek je een ‘Hoera!’ voor het oplossen van levensvragen en meer persoonlijke groei.

Je bent van harte welkom in mijn gezellige praktijkruimte in Drachten zonder drempels. Een eerste afspraak kan al binnen twee weken worden gemaakt, overdag of in de avonduren. Dit kan via een face-to-face gesprek, maar net zo gemakkelijk online. Zie ik je snel?!

Houden van jezelf
Chat openen
Levenscoach Freek
Levensvraag? Relatie- of werkprobleem? Ik ben Freek, jouw levenscoach met 35 jaar ervaring. Geen hokjes, geen lijntjes, gewoon jij. In Drachten of online, ik help je verder. Vastgelopen? Maak nu een afspraak.