Online formulieren
tarieven coaching

Tarieven Levenscoaching

Coach Freek
35 jaar passievolle coaching – puur voor jouw levensvragen!

Tarieven werkwijze levenscoaching

Levenscoaching is de sleutel tot persoonlijke groei. Het biedt je de kans om te kiezen voor geluk en rust in je leven. Zit je vast? Coaching helpt je om daarmee om te gaan of het zelfs op te lossen. Het maakt je bewust van je leven en haalt je beste kwaliteiten naar voren. Als ervaren levenscoach bied ik praktische en doeltreffende coaching aan vanaf €40,00 per uur, zodat iedereen de kans krijgt om van coaching te profiteren.

Tarieven coaching op basis netto-inkomen

Ik vind het essentieel dat coaching toegankelijk is voor iedereen, dus heb ik de tarieven afgestemd op het netto-inkomen van de cliënt. Mocht dit tarief voor jou toch te hoog zijn, laat het me weten. Kosten mogen nooit een hindernis vormen om coaching te volgen. Samen vinden we een oplossing die past bij jouw situatie en budget.

De coachgesprekken

Een coachingsessie duurt ongeveer een uur. Mocht het gesprek langer duren, dan worden daar extra kosten voor in rekening gebracht. Onze gesprekken volgen altijd een specifieke structuur. We beginnen met het opfrissen van ons laatste gesprek. We bespreken wat er sindsdien is gebeurd en welke veranderingen je hebt doorgemaakt. Dit helpt ons om een goed beeld te krijgen van jouw huidige situatie en je voortgang te monitoren. Vervolgens gaan we dieper in op je huidige uitdagingen. We richten ons op jouw specifieke levensvraag en kijken naar mogelijke oplossingen. Dit kunnen praktische stappen zijn die je kunt zetten, of nieuwe manieren om over de situatie na te denken. Het doel is altijd om te werken naar een oplossing die bij jou past.

Tenslotte kijken we naar de toekomst. We bepalen samen wat de volgende stappen in je coachingstraject zullen zijn. Dit kan een specifieke taak zijn die je voor onze volgende sessie wilt uitvoeren, of een nieuw doel dat je wilt bereiken. Door deze stappen te plannen, zorgen we ervoor dat je coachingstraject afgestemd blijft op jouw behoeften en doelen.

Door deze gestructureerde aanpak zorgen we ervoor dat elke sessie zinvol en productief is. Mijn doel is altijd om jou te voorzien van de tools en inzichten die je nodig hebt om je levensvragen effectief aan te pakken en je persoonlijke en professionele doelen te bereiken.

Declaratietarieven coaching

Netto-inkomen Coachingstarief voor 60 minuten
> € 1.200,00€ 40,00
€ 1.200,00 – € 1.400,00€ 50,00
€ 1.400,00 – € 1.600,00€ 60,00
€ 1.600,00 – € 1.800,00€ 70,00
€ 1.800,00 – € 2.000,00€ 80,00
€ 2.000,00 – € 2.200,00€ 90,00
€ 2.200,00 – € 2.400,00€ 100,00
2.400,00 >€ 120,00
Het bedrijfscoachingtarief is gebaseerd op de netto-omzet per maand.
Eenmalige kosten aanvang coachingstraject
Cliëntendossier aanmaken€ 50,00
Online formulieren verwerken€ 75,00
Anamnese intakeanalyse individuele coaching€ 150,00
Anamnese intakeanalyse relatiecoaching€ 250,00
Extra kosten coaching
Starttarief videobellen en telefonisch coachen€ 10,00
Toeslag declaratiekosten op rekening betalen€ 7,50
Begeleidende coaching boeken€ 35,00
Reiskostenvergoeding coaching op locatie€ 0,30 per kilometer
Reiskostenvergoeding per uur€ 50,00

Als coach met een therapeutisch doel, hoef ik geen btw te betalen.

Betaalwijze coaching

Je kunt je coachingssessies via overboeking betalen of contant voldoen. Helaas, pinnen is in de praktijk niet mogelijk. Bij achteraf betalen wordt er €7,50 extra in rekening gebracht voor verwerkings-, abonnements- en administratiekosten. Deze extra kosten zijn nodig vanwege de privacybescherming en extra handelingen. Wil je deze kosten vermijden, betaal dan contant. Je ontvangt een betalingsbewijs na elk coachingsgesprek.

Geen vergoeding zorgverzekeraar

Het is belangrijk om te weten dat coachingssessies helaas niet door zorgverzekeraars worden vergoed. Dit betekent dat de kosten voor de coaching voor jouw rekening komen, tenzij een werkgever of andere instantie bereid is deze te dragen.

Dit gebrek aan vergoeding strekt zich ook uit tot een breed scala aan psychische aandoeningen en levensvragen. Denk bijvoorbeeld aan uitdagingen binnen relaties, gevoelens van overspannenheid of burn-out, problemen rondom seksualiteit, conflicten binnen de ouder-kind relatie, het verwerken van rouw en verlies, problemen rondom studie en loopbaan, vragen rondom je identiteit en problemen die gerelateerd zijn aan specifieke levensfasen. Zelfs voor jobcoaching, het omgaan met gevoelens van onzekerheid, het aanpakken van problemen die hun oorsprong hebben in het verleden, en het behandelen van angsten en fobieën, wordt geen vergoeding door zorgverzekeraars geboden.

Ik wil je aanmoedigen om deze financiële aspecten niet te zien als een obstakel, maar als een investering in jezelf en je welzijn. Het is enorm waardevol om te werken aan de genoemde uitdagingen en daarbij te worden begeleid door een professionele coach.

Mogelijkheden vergoeding coachingstarieven

Als een personal coach als Arbo voorziening wordt aangemerkt, kunnen de kosten voor werknemers worden vergoed. Voor zzp’ers zijn de kosten voor coaching aftrekbaar bij de inkomstenbelasting. Ondernemers krijgen een declaratie, maar dan zonder BTW. Ik ben vrijgesteld van BTW als vrijgevestigd levenscoach. Daarnaast zijn er werkgevers die bereid zijn coachingstrajecten te vergoeden vanuit het Arbobeleid. Zeker als het gaat om het voorkomen van burn-out, spanningsklachten en/of functioneringsklachten.

Annuleren afspraak coaching

Wil je de afspraak annuleren? Als je dat wilt, moet je dat minimaal 24 uur vooraf laten weten. Als je dit niet doet, zal ik de afspraak in rekening moeten brengen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, zoals een plotselinge ziekte of andere noodsituaties.

Gun jezelf de mooiste tijd van je leven

Je kunt je passies en interesses ontdekken, nieuwe perspectieven vinden en jezelf uitdagen om te groeien. Als je me als coach inschakelt, kun je het beste uit jezelf halen en een leven leiden dat je gelukkig maakt. Wat houdt je nog tegen? Neem contact met me op als je levenscoach en begin met de mooiste tijd van je leven!

Chat openen
Levenscoach Freek
Levensvraag? Relatie- of werkprobleem? Ik ben Freek, jouw levenscoach met 35 jaar ervaring. Geen hokjes, geen lijntjes, gewoon jij. In Drachten of online, ik help je verder. Vastgelopen? Maak nu een afspraak.